Gepubliceerd op 27 augustus, 2013 | door Dempsey Tamara

Warming-up CrossFit

Of je nu een CrossFit workout gaat doen of gaat trainen in de gym. Een degelijke warming-up is altijd belangrijk. In deze aflevering laat ik je mijn warming-up zien.

Mijn warming-up bestaat uit vier onderdelen:

 • Verhogen van de hartslag
 • Gewrichten losgooien
 • Spieren terug op lengte brengen
 • Mobiliteit

Allereerst begin ik met touwspringen om de hartslag omhoog te brengen. Voor het verhogen van de hartslag zou je ook kunnen fietsen, roeien, hardlopen, burpees etc. Tijdens het touwspringen behandel ik direct de Single Unders en Double Unders en laat ik je de juiste techniek daarbij zien.

Vervolgens gaat de aandacht uit naar de gewrichten. Als dit achter de rug is gaan we aan de gang met de spierlengte door middel van de foam- en rumble roller. Hiervoor zou je ook een PVC pijp kunnen gebruiken die je bij iedere bouwmarkt kunt halen. Dit zijn ook handige oefeningen voor mensen die de hele dag in een zittende houding zitten, bijvoorbeeld op kantoor.

Als laatste werk ik aan mijn mobiliteit door middel van verschillende oefeningen. Daarbij maak ik gebruik van een elastiek, heb je geen elastiek dan is het zelfs mogelijk om dit te doen door middel van een fietsband.

Check de video voor alle details en heb je vragen over mijn warming-up? Laat het me weten via de comments hieronder!

Tags: , , , , , , , ,Over Dempsey Tamara

Dempsey Tamara

Dempsey is een fanatiek atleet en tevens CrossFit level 1 trainer. Dempsey was in het verleden actief als American Football speler bij de Amsterdam Crusaders waar hij als aanvoerder meerdere malen het Nederlands kampioenschap won. Na zijn tijd bij de Crusaders heeft hij 2 jaar op hoog niveau gespeeld in de Verenigde Staten. In 2010 won hij het Nederlands kampioenschap gewichtheffen in de < 105kg klasse.


Tags: , , , , , , , ,


Terug naar boven ↑
 • CrossFit subcategorieën

 • Nieuw

  Facebook

 • CrossFit 075

 • Voordat je begint!

  Warming-up

  Bekijk de aflevering

 • CrossFit 075

  CrossFit 075

  Bezoek CrossFit075.nl