Gepubliceerd op 6 oktober, 2014 | door Sanne Rooijmans

Pastinaak Schijfjes

Iedereen kent de aardappel, op een gegeven moment ben je de aardappel wel zat en ga je naar de zoete aardappel maar er komt een moment dat je daar ook wel klaar mee bent.

Op dat moment komt de pastinaak om de hoek kijken! In deze aflevering laat Sanne je zien hoe je heerlijke pastinaak schijfjes klaarmaakt!

Ingrediënten

Pastinaak

Verhouding: Voornamelijk koolhydraten.
Vitamine: B1, B2, B6 en C.
Mineralen: Kalium, Fosfor, Natrium, Calcium en IJzer.

Rozemarijn

Verhouding: Overwegend koolhydraten, daarnaast eiwitten en vetten.
Vitamine: A, B1 en C.
Mineralen: Kalium, Natrium, Calcium en IJzer.

Bereiding

Je kunt zelf kiezen of je de pastinaak schilt of niet, in beide gevallen eerst even wassen. Wil je de schil eromheen laten dan moet je de pastinaak even extra goed wassen.

Vervolgens doe je boter (wij gebruiken kokosboter) in de pan. Even laten smelten en goed warm laten worden, vervolgens de pastinaak schijfjes erbij en deze bakken. Gooi tussentijds nog wat rozemarijn over de pastinaak om het geheel wat extra smaak te geven. Uit het pannetje op het bord en klaar is kees!

Eet smakelijk!

Tags: , , , , ,Over Sanne Rooijmans

Sanne Rooijmans

Sanne was een talentvol bobsleester, met als beste prestatie 9e op jeugd WK in Park City (VS). Daarnaast brengt Sanne meer dan 10 jaar ervaring mee naar Workout Squad in onder andere gewichtheffen (Nederlands kampioen 2010), yoga en atletiek (3e NK atletiek op de meerkamp). Daarnaast houdt zij zichzelf veel bezig met voeding en mag zij zichzelf sinds kort voedingsdeskundige noemen.


Tags: , , , , ,


Terug naar boven ↑
  • Voeding subcategorieën

  • Nieuw

    Facebook

  • Gezonde taart!

    Avocado chocoladetaart

    Bekijk de aflevering