Gepubliceerd op 27 augustus, 2013 | door Dempsey Tamara

Touwklimmen

Touwklimmen is een veel voorkomende oefening binnen CrossFit. Touwklimmen gaat naast spierkracht, waarbij je je arm-, rug- en buikspieren gebruikt, ook om techniek. Zonder de juiste techniek gaat touwklimmen een lastige en slopende oefening worden.

In deze video laat ik je stap voor stap zien hoe je het best kunt touwklimmen. Allereerst beginnen we met het vasthouden van het touw, lukt je dit dan moet je proberen om je benen op te trekken. Voor het optrekken van de benen maak je gebruik van je buikspieren. Is dit je ook gelukt dan komen we bij de echte techniek van het touwklimmen. Ik gebruik zelf altijd “The Spanish Wrap” tijdens het touwklimmen, deze wordt door veel professionele CrossFitters gebruikt tijdens het touwklimmen.

Let er wel op je lange sokken draagt tijdens het touwklimmen. Touwklimmen zonder deze sokken gaat je flinke brandwonden opleveren.

Check de video voor de complete uitleg en heb je vragen? Post ze hieronder!

Tags: , , ,Over Dempsey Tamara

Dempsey Tamara

Dempsey is een fanatiek atleet en tevens CrossFit level 1 trainer. Dempsey was in het verleden actief als American Football speler bij de Amsterdam Crusaders waar hij als aanvoerder meerdere malen het Nederlands kampioenschap won. Na zijn tijd bij de Crusaders heeft hij 2 jaar op hoog niveau gespeeld in de Verenigde Staten. In 2010 won hij het Nederlands kampioenschap gewichtheffen in de < 105kg klasse.


Tags: , , ,


Terug naar boven ↑
 • CrossFit subcategorieën

 • Nieuw

  Facebook

 • CrossFit 075

 • Voordat je begint!

  Warming-up

  Bekijk de aflevering

 • CrossFit 075

  CrossFit 075

  Bezoek CrossFit075.nl