Gepubliceerd op 4 februari, 2014 | door Dempsey Tamara

Enkel mobiliteit

In de aflevering over de Front Squat kwam enkel mobiliteit aan bod. Toen liet Dempsey je zien hoe je gebruik kon maken van een plankje als tijdelijke oplossing. Dit keer gaan we niet voor een tijdelijke oplossing maar willen we het probleem aanpakken door de enkels mobieler te maken. De foam roller (check ook de Warming-up aflevering) en een goede massagetherapeut kunnen je daar zeker bij helpen. Daarnaast kun je aan dit probleem werken door de kuiten los te maken en goed te stretchen.

In deze aflevering maken we gebruik van een kettlebell, een kleine verhoging en een stuk elastiek voor het verbeteren van de enkel mobiliteit. Doe je deze oefeningen goed dan zul je direct verschil merken wanneer je bijvoorbeeld een squat uitvoert. Check de aflevering voor alle details en heb je vragen? Laat het Dempsey hieronder weten in de comments!

Tags: , , , , , , ,Over Dempsey Tamara

Dempsey Tamara

Dempsey is een fanatiek atleet en tevens CrossFit level 1 trainer. Dempsey was in het verleden actief als American Football speler bij de Amsterdam Crusaders waar hij als aanvoerder meerdere malen het Nederlands kampioenschap won. Na zijn tijd bij de Crusaders heeft hij 2 jaar op hoog niveau gespeeld in de Verenigde Staten. In 2010 won hij het Nederlands kampioenschap gewichtheffen in de < 105kg klasse.


Tags: , , , , , , ,


Terug naar boven ↑
 • CrossFit subcategorieën

 • Nieuw

  Facebook

 • CrossFit 075

 • Voordat je begint!

  Warming-up

  Bekijk de aflevering

 • CrossFit 075

  CrossFit 075

  Bezoek CrossFit075.nl