Jasper Alblas over Afvallen

Gepubliceerd op 12 augustus 2013 | door Jasper Alblas

0

Gezonde recepten om af te vallen in een week

Gezonde voeding is de basis van een gezond lichaam. En een gezond lichaam is de basis voor een slank lichaam. Als je weet hoe je gezonde recepten moet bereiden dan zul je snel en gemakkelijk afvallen. Als je de techniek toepast die ik in dit artikel met je deel dan zul je afvallen met een snelheid van ongeveer 2 kilo per week totdat je een volledig slank lichaam hebt.

Met gezonde voedingsstoffen

Een gezonde maaltijd is een maaltijd die de juist hoeveelheid en de juiste balans aan verschillende voedingsstoffen in zich heeft. Het is belangrijk dat elk gerecht voldoende vitaminen, mineralen, eiwitten en gezonde vetten bevat.

 • Eiwitten in een maaltijd zijn belangrijk omdat deze gebruikt worden om je spieren en de vele cellen in je lichaam op te bouwen. Een tekort aan eiwitten kan leiden tot allerlei vervelende gezondheidsproblemen.
 • Gezonde vetten zijn de schoonste energiebron voor je lichaam. Dat wil zeggen als je gezonde vetten eet dan worden deze zonder negatieve bijwerkingen omgezet tot energie. Dus ook gezonde vetten moeten onderdeel zijn van elke gezonde maaltijd.
 • Vitaminen en mineralen faciliteren en ondersteunen vele essentiële processen in je lichaam. Als je wilt dat je lichaam functioneert zoals het hoort te functioneren dan zijn vitaminen en mineralen een vereiste. Een tekort aan dergelijke stoffen kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen.

Zonder ongezonde stoffen

Niet alle maaltijden die voldoende vitaminen, mineralen, eiwitten en gezonde vetten bevatten zijn gezonde maaltijden. Een gerecht is pas echt gezond als het de hierboven genoemde voedingsstoffen bevat en geen ongezonde stoffen bevat. Ongezonde stoffen zoals bestrijdingsmiddelen, zware metalen, de meeste geur, kleur en smaakstoffen, de meeste zoetstoffen, keukenzout, maar ook ongezonde stoffen zoals granen, zetmeel, transvetten en suiker.

 • Dat suiker ongezond voor je is, dat weten de meeste mensen wel. Ondanks dat onderschatten veel mensen nog steeds de schade die suiker in je lichaam kan aanrichten. Suiker verstoort veel kritieke processen in je lichaam. Hierdoor functioneert je lichaam suboptimaal en dit uit zich onder andere in overgewicht.
 • Wat veel mensen niet weten is dat ook granen en zetmeel in je lichaam omgezet worden tot suiker. Alhoewel het effect iets minder acuut is hebben zowel granen als zetmeel wel een vergelijkbaar effect op je lichaam.
 • Transvetten en gifstoffen zoals bestrijdingsmiddelen, zware metalen en sommige geur, kleur en smaakstoffen verstoren ook belangrijke processen in je lichaam en zijn hiermee ook een oorzaak van een ongezond lichaam en overgewicht.

Hoe maak je een gezonde maaltijd

Je kunt snel een gezonde maaltijd samenstellen door de volgende vier stappen te nemen:

Stap 1: kies welke groente(s) je als basis neemt voor het gerecht. Bijvoorbeeld sla en spinazie voor salades of wortelen en koolraap voor een gezonde stamppot.

Stap 2: kies je eiwitbron. Zorg dat je gerecht minimaal 1 hoofd eiwitbron bevat. Gezonde en lekkere producten die eiwit bevatten zijn: scharrel eieren, koud water vissen, gras gevoerd vlees, eiwitpoeder, noten, zaden en pitten.

Stap 3: kies een product om gezonde vetten aan je maaltijd toe te voegen. Gezonde vetten zijn onder andere olijfolie, kokosnootolie, lijnzaadolie, vette vis, noten, zaden, pitten en omega-3 pillen.

Stap 4: check het gerecht op ongezonde stoffen. De ongezonde stoffen vind je vaak in sauzen, niet-biologisch vlees, geproduceerd voedsel en kant-en-klaar maaltijden.

Op mijn website www.jasperalblas.nl heb ik een weekoverzicht van gezonde recepten gemaakt. Je kunt deze recepten gebruiken als inspiratie of, als je de exacte recepten maakt, dan kun je afvallen in een week. Er staan recepten voor elke dag van de week zodat je in ieder geval voor de eerste week gezonde recepten hebt.

Hou ook het voedingskanaal van deze website goed in de gaten. Hier legt Sanne uit hoe je allerlei verschillende gezonde en lekkere gerechten kunt bereiden.

Gezond eten door gezonde recepten te maken is boven alles een kwestie van doorzetten. Ja het klopt dat een gezonde lunch meenemen naar je werk iets meer moeite kost dan een broodje halen in de kantine. Het klopt dat een boerenomelet als ontbijt iets meer moeite kost dan een bak met cornflakes. Maar we hebben het hier over jou eigen gezondheid. En laten we eerlijk zijn, wat is er belangrijker dan je gezondheid? Je lichaam en je gezondheid zijn je meest waardevolle bezit.

Tags: , ,Over Jasper Alblas

Jasper Alblas

Op zijn website, www.jasperalblas.nl, helpt Jasper mensen met overgewicht gemakkelijk en snel gewicht te verliezen. Hij werkt hard om samen met jou een gezondere samenleving op te bouwen. Met zijn credo: Afvallen is niet moeilijk, je moet alleen weten hoe; geeft hij makkelijke stap-voor-stap instructies over hoe jij snel en efficiënt kunt afvallen.


Tags: , ,


Terug naar boven ↑
 • Nieuw

  Facebook

 • Celebrity Workouts

  Celebrity Workouts

  Check de workouts

 • Specialisten van Workout Squad

  Specialisten van Workout Squad

  Bekijk het team van Workout Squad