Jasper Alblas over Afvallen

Gepubliceerd op 16 september 2013 | door Jasper Alblas

0

De waarheid over calorieën tellen en snel afvallen

Ik wil niet alleen die 10 kilo kwijt, ik wil dat het snel gebeurd!”. Dat verzoek ontvang ik regelmatig.

Het probleem met dit verzoek is dat mensen verwachten dat als je harder werkt, dat je automatisch sneller afvalt. Snel afvallen gaat echter niet om harder werken maar om slimmer werken.

Ontmoet Carla..

Carla is een vrouw van 34 en is 10 kilo te zwaar. Carla heeft in een populair tijdschrift gelezen dat ze meer calorieën moet verbranden dan dat ze binnenkrijgt, om af te vallen.

Carla begint vol goede moed met 2x een half uur in de week hardlopen om meer calorieën te verbranden en ze besluit weinig te ontbijten en slechts een paar crackers met kaas te eten als lunch om zo haar calorie inname te verminderen.

Klinkt logisch toch? Maar helaas werkt dit niet. Zoals je hier kunt lezen heeft afvallen niet veel te maken met calorieën tellen.

Carla denkt dat ze niet afvalt omdat ze niet hard genoeg werkt, ze besluit 3x in de week een uur te gaan hardlopen, het ontbijt helemaal over te slaan en bij het avondeten geen vette vis of vlees, met veel calorieën, meer te eten.

Nu moet Carla toch zeker wel afvallen, ze eet immers veel minder calorieën dan dat ze verbrandt. En dat klopt, Carla begint gewicht te verliezen.

Maar het continue hongergevoel en de 3 uur hardlopen per week gaan op den duur hun tol eisen. Carla verliest na 4 weken de motivatie en besluit te stoppen met hardlopen en weer iets meer te gaan eten. Het resultaat: 2 weken later is ze weer terug op haar oude gewicht.

Niet alle calorieën zijn gelijk

Dagelijks ontvang ik e-mails van mensen in een vergelijkbare situatie als Carla. Mijn medelijden gaat uit naar deze mensen, ze doen zo hard hun best om het resultaat (blijvend afvallen) te behalen, maar het lukt maar niet.

De aanname dat alle calorieën hetzelfde zijn is de oorzaak van de lijdensweg van deze mensen. De realiteit is dat een calorie verkregen uit vette vis heel anders door je lichaam wordt verwerkt dan een calorie verkregen uit suiker.

Als je niet alleen let op de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt maar ook op het soort calorieën dat je binnenkrijgt zal je direct begrijpen waarom je niet afvalt.

 • Koolhydraat-calorieën zorgen voor een insulinepiek en worden snel opgeslagen als lichaamsvet.
 • Eiwit en vet-calorieën zorgen niet voor een insulinepiek en worden daarom minder snel opgeslagen als lichaamsvet.

Als je wilt afvallen is het dus belangrijk dat je minder koolhydraat-calorieën consumeert en meer eiwit en vet-calorieën binnenkrijgt.

Let wel goed op dat je enkel natuurlijk/gezonde vetten consumeert.

Dit is de basis als je wilt afvallen. Pas je voedingspatroon op deze manier aan en je zult snel resultaten zien.

Als je het gewichtsverliesproces wilt versnellen kun je een aantal dingen doen. Allereerst kun je de totale calorie inname verminderen (maar wel nog steeds helemaal geen graan, suiker, alcohol of zetmeel eten/drinken). Of je kunt meer calorieën verbranden door spieren te kweken.

De eerste methode, om minder calorieën in te nemen, raad ik persoonlijk af omdat je dan een continue hongergevoel zult ervaren. En dat is voor niemand leuk.

De tweede methode raad ik zeker aan. Krachttraining is zeer gezond, helpt je lichaamsvet verbranden en geeft je ook nog eens een mooi gevormd lichaam.

Krachttraining

Het is zeker niet nodig om de zeer intensieve Wolverine Workout uit te voeren om spieren te kweken. Slechts één keer per week intensief trainen is vaak al meer dan voldoende om spiergroei in gang te zetten. In mijn artikel over gezond en snel afvallen kun je alles leren over de KEI (Korte En Intense) workout.

De KEI training hoef je maar één keer per week uit te voeren. De energie die je tijdens deze training verbrandt zal voornamelijk komen uit je lichaamsvet. Daar bovenop zal de spiermassa die je tijdens de KEI workout opbouwt ook continue energie nodig hebben, deze energie is ook afkomstig uit je lichaamsvet.

Snel afvallen zonder calorieën tellen

Eet oergezond en doe aan krachttraining. Als je niet precies weet wat oergezond eten is dan kun je op mijn website Jasper’s boodschappenlijst downloaden, op deze lijst vind je alle producten die je veel kan eten en toch snel zal afvallen.

En op deze website, workoutsquad.nl, kun je alle informatie vinden over een goede vet verbrandende krachttraining. Vergeet je niet te abonneren op de Facebook, Twitter en YouTube accounts van Workou Ssquad. Doe je voordeel met deze uitstekende gratis informatie.

Tags: , , , , ,Over Jasper Alblas

Jasper Alblas

Op zijn website, www.jasperalblas.nl, helpt Jasper mensen met overgewicht gemakkelijk en snel gewicht te verliezen. Hij werkt hard om samen met jou een gezondere samenleving op te bouwen. Met zijn credo: Afvallen is niet moeilijk, je moet alleen weten hoe; geeft hij makkelijke stap-voor-stap instructies over hoe jij snel en efficiënt kunt afvallen.


Tags: , , , , ,


Terug naar boven ↑
 • Nieuw

  Facebook

 • Celebrity Workouts

  Celebrity Workouts

  Check de workouts

 • Specialisten van Workout Squad

  Specialisten van Workout Squad

  Bekijk het team van Workout Squad