Gepubliceerd op 26 juni, 2013 | door Sanne Rooijmans

Cashew Kwark

Tijd voor een gezond ontbijtje. In deze aflevering laat ik je zien hoe je een voedingsrijke cashew kwark maakt.

Ingrediënten

Cashewnoten

Verhouding: Overwegend bestaan deze noten het meest uit vetten (onder andere de Omega 3 en 6 vetzuren). Daarnaast uit langzame koolhydraten en eiwitten (onder andere de essentiële aminozuren isoleusine en valine).
Vitamine: A, B1, B2, B6 en B11.
Mineralen: Kalium, Fosfor, Magnesium en Calcium.
Weetje: Als je dit gerecht maakt heb je voor 1 portie genoeg aan drie tot vier handjes cashewnoten. Cashewnoten zijn een goede ondersteuning voor het verlichten van depressie.

Banaan

Verhouding: Overwegend bestaat een banaan uit snelle koolhydraten. Daarnaast uit eiwitten (onder andere de essentiële aminozuur tryptofaan) en nog een beetje uit vetten.
Vitamine: B6, B11 en C.
Mineralen: Kalium, Magnesium, Fosfor, Calcium, Zink en Koper.
Weetje: Als je dit gerecht maakt heb je voor 1 portie genoeg aan 1 banaan. Door het hoge gehalte aan magnesium zijn bananen goed tegen de kater. Door de magnesium kunnen de bloedvaten ontspannen en zakt de hoofdpijn. De drie natuurlijke suikers fructose, sucrose en glucose zorgen voor een energie boost.

Sinaasappel

Verhouding: Snelle koolhydraten, een klein beetje eiwitten en nog minder vetten.
Vitamine: B1, B2, B6, B11 en C.
Mineralen: Kalium, Fosfor, Calcium, Magnesium, Zink en Koper.
Weetje: Als je dit gerecht maakt heb je voor 1 portie genoeg aan 1/4 glas vers geperste sinaasappel. Het blijkt dat je lichaam door de geur van sinaasappel het stofje serotine bij je aanmaakt. Dit is het stofje waar je vrolijk en opgewekt van wordt.

Daarnaast maken we gebruik van appel en water tijdens het maken van de cashew kwark.

Bereiding

Gebruik een bakje om alle cashewnoten in te doen. Zet dit bakje met cashewnoten vervolgens bijna in zijn geheel onder water. Vervolgens pel je de bananen en snij je deze in stukjes, voeg dit toe aan de bak met cashewnoten en water. Als laatste voeg je een beker versgeperste jus d’orange toe.

Wanneer alle ingrediënten zijn toegevoegd gebruik je een staafmixer om het geheel te mixen. Na het mixen doe je de kwark in een kom en voeg je stukjes appel toe om het af te maken.

Et voila!

Tags: , , , , , , , , ,Over Sanne Rooijmans

Sanne Rooijmans

Sanne was een talentvol bobsleester, met als beste prestatie 9e op jeugd WK in Park City (VS). Daarnaast brengt Sanne meer dan 10 jaar ervaring mee naar Workout Squad in onder andere gewichtheffen (Nederlands kampioen 2010), yoga en atletiek (3e NK atletiek op de meerkamp). Daarnaast houdt zij zichzelf veel bezig met voeding en mag zij zichzelf sinds kort voedingsdeskundige noemen.


Tags: , , , , , , , , ,


Terug naar boven ↑
  • Voeding subcategorieën

  • Nieuw

    Facebook

  • Gezonde taart!

    Avocado chocoladetaart

    Bekijk de aflevering