Jasper Alblas over Afvallen

Gepubliceerd op 20 juli 2013 | door Jasper Alblas

0

Buikvet verbranden

“Jasper, wat kan ik het best doen om een strakke buik te krijgen?”, dat is een vraag die me vaak gesteld wordt. Het leek me leuk daar hier, op workoutsquad.nl, even wat verder op in te gaan.

Een veel voorkomende misconceptie is dat je lichaamsvet op één bepaalde plek op je lichaam kunt verbranden. Het komt vaak voor dat mensen op een bepaald deel van hun lichaam meer lichaamsvet hebben dan op andere delen. Plekken waar mensen vaak meer lichaamsvet hebben dan de rest van hun lichaam zijn: benen, heupen, boven armen, nek/kin en natuurlijk rond de buik.

Waar je op je lichaam het meeste vet opslaat is vastgelegd in je DNA. Net zoals dat je blauwe, groene of bruine ogen kunt hebben, kun je aanleg hebben om meer vet op te slaan rond je buik. Dit betekent echter niet dat je niets aan je buikje kunt doen. Door het juiste voedsel te eten en de juiste oefeningen te doen kun je ook hardnekkig buikvet verbranden.

Er is alleen geen manier om alleen buikvet te verbranden. Als je buikvet wilt verbranden, zul je vet over je gehele lichaam moeten verbranden. Focus dus niet alleen op je (te dikke) buik, maar focus op je hele lichaam. Twee dingen die je kunt doen om buikvet te verbranden zijn gezond eten en voldoende bewegen.

Gezond eten voor een strakke buik

In dit artikel leg ik uit dat een stabiel insuline niveau de basis is van vetverbranding. Zorg ervoor dat je voeding vermijdt dat zorgt voor insuline pieken in je bloed. Suiker, zetmeel en granen zijn hier voorbeelden van. Maak je geen zorgen als je niet precies weet wat voedsel is dat insuline pieken veroorzaakt. In mijn artikel buikvet verbranden vind je een kant-en-klare lijst van producten die je helpen van je buikje af te komen.

Sporten en bewegen voor een strakke buik

Om buikvet te verbranden is het ook belangrijk dat je voldoende beweegt. Dit kun je al doen door dagelijks 30 minuten stevig door te lopen of te fietsen.

Voor de mensen die meer vaart achter hun gewichtsverlies willen zetten is deze Home Workout van Steven ideaal. Zoals Steven uitlegt kun je de workout helemaal thuis doen en je hebt de oefeningen binnen de kortste keren onder die knie. Als je in het bezit bent van een sportschoolabonnement (of je bent er van plan één aan te schaffen), kijk dan naar deze complete beginners workout van Tom.

Conclusie

Als je buikvet wilt verbranden is het belangrijk dat je vet over je hele lichaam verbrandt. Je doet dit door gezond te eten en voldoende te bewegen. Beweeg minimaal 30 minuten per dag door te lopen/fietsen of door de workouts van Tom of Steven te doen. Eet gezond door suiker, zetmeel en granen te vermijden (zie www.jasperalblas.nl voor meer informatie).

Tags: , , ,Over Jasper Alblas

Jasper Alblas

Op zijn website, www.jasperalblas.nl, helpt Jasper mensen met overgewicht gemakkelijk en snel gewicht te verliezen. Hij werkt hard om samen met jou een gezondere samenleving op te bouwen. Met zijn credo: Afvallen is niet moeilijk, je moet alleen weten hoe; geeft hij makkelijke stap-voor-stap instructies over hoe jij snel en efficiënt kunt afvallen.


Tags: , , ,


Terug naar boven ↑
 • Nieuw

  Facebook

 • Celebrity Workouts

  Celebrity Workouts

  Check de workouts

 • Specialisten van Workout Squad

  Specialisten van Workout Squad

  Bekijk het team van Workout Squad