Gepubliceerd op 27 juni, 2013 | door Sanne Rooijmans

Pesto Snack

Vandaag laat ik je zien hoe je een heerlijke pesto snack kunt maken met verse, zelfgemaakte pesto!

Ingrediënten

Pompoenpitten

Verhouding: Overwegend eiwitten (onder andere de essentiële aminozuur methionine) en vetten (onder andere de essentiële vetzuren Omega 3 en 6). Daarnaast bestaan ze voor een klein gedeelte uit een langzame en niet verteerbare koolhydraten. De niet verteerbare koolhydraten zijn erg belangrijk voor bijvoorbeeld een goede stoelgang. Deze staan beter bekend onder de naam vezels.
Vitamine: B1 en B2.
Mineralen: Kalium, Fosfor, Magnesium, Calcium en Zink.
Weetje: Voor het maken van deze pesto gebruik je ongeveer evenveel pompoenpitten als zongedroogde tomaten. Pompoenpitten worden ook wel viagra genoemd vanwege het bijzonder hoge zink gehalte. Zink geeft de testosteron productie een boost.

Zongedroogde tomaten

Verhouding: Overwegend koolhydraten (veel vezels). Daarnaast eiwitten (onder andere de essentiële aminozuur tyrosine) en een klein beetje vetten.
Vitamine: B11 en C.
Mineralen: Kalium, Fosfor, Magnesium en Natrium.
Weetje: Voor dit gerecht heb je evenveel zongedroogde tomaten nodig als pompoenpitten. De tomaat is eigenlijk een vrucht geen groente. Een ander naam voor de tomaat is The Love Apple.

Peterselie

Verhouding: Overwegend koolhydraten en eiwitten. Daarnaast bevat peterselie de essentiële vetzuur Omega 3.
Vitamine: B1, B2, B6 en C.
Mineralen: Kalium, Natrium, Calcium en IJzer.
Weetje: Als je de pompoenpitten en zongedroogde tomaten in de bak heb gedaan, dan strooi je de peterselie erover tot dat je de pompoenpitten en zongedroogde tomaten niet meer ziet. In peterselie zit carnitine, dit is geen aminozuur maar transporteert de aminozuren door het lichaam.

Daarnaast maken we gebruik van een komkommer tijdens het maken van de pesto snack.

Bereiding

Pak een bak en doe hier evenveel pompoenpitten in als zongedroogde tomaten. Bedek vervolgens de bovenkant met peterselie. Voeg vervolgens nog een klein beetje water toe om het mixen gemakkelijker te maken. Heb je dit gedaan maak dan vervolgens een mengsel van deze ingrediënten met behulp van een mixer.

De pesto is klaar! Pak vervolgens een komkommer en snij hier schijfjes van. Voeg wat pesto toe op de komkommer en je pesto snack is ready for serving.

Tags: , , , , , , , , , , , ,Over Sanne Rooijmans

Sanne Rooijmans

Sanne was een talentvol bobsleester, met als beste prestatie 9e op jeugd WK in Park City (VS). Daarnaast brengt Sanne meer dan 10 jaar ervaring mee naar Workout Squad in onder andere gewichtheffen (Nederlands kampioen 2010), yoga en atletiek (3e NK atletiek op de meerkamp). Daarnaast houdt zij zichzelf veel bezig met voeding en mag zij zichzelf sinds kort voedingsdeskundige noemen.


Tags: , , , , , , , , , , , ,


Terug naar boven ↑
  • Voeding subcategorieën

  • Nieuw

    Facebook

  • Gezonde taart!

    Avocado chocoladetaart

    Bekijk de aflevering