Celebrity Workouts

Gepubliceerd op 15 september 2013 | door Workout Squad

0

Hafthor Björnsson Workout

De 24-jarige Hafthor Björnsson (eigenlijk Hafþór Júlíus Björnsson), beter bekend als Thor, is sinds 2010 de jaarlijkse winnaar van de IJslandse Strongman competitie en werd in augustus dit jaar 3e op de World’s Strongest Man. Thor is fysiek een beest en sinds niet al te lange tijd nog redelijk droog ook voor een strongman. Met zijn lengte van 2 meter en 6 centimeter, en zijn gewicht van 175 kilo kun je spreken van een behoorlijk indrukwekkende verschijning. Hij is tevens de langste persoon van heel IJsland.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; we hebben onderzoek gedaan naar Thor en moeten helaas concluderen dat er niet veel te vinden is over zijn trainingen. Wat we wel weten is dat zijn training voornamelijk gefocussed is op strongman oefeningen (logisch natuurlijk). Ben je dus fanatiek aan het fitnessen en ben je op zoek naar tips die je mee kunt nemen naar je gym dan ga je die niet vinden in dit artikel. Zie het meer als een motiverend geheel om te zien wat er in een relatief korte tijd bereikbaar is qua fysieke groei.

Van basketballer naar strongman

Thor is geboren in november 1988 en is op het moment van schrijven 24 jaar. We vonden een foto van Thor op 18-jarige leeftijd in een basketbal tenue en een recente foto na een cutperiode waarin hij 25 kilo is verloren (ten opzichte van z’n max van 200 kilo) en 175 kilo weegt. Een mooi voor-en-na momentje al zeggen we het zelf.

hafthor-bjornsson-comparison

Knieblessure

Thor was actief op het gebied van basketbal maar door een ernstige knieblessure stopte zijn carrière op 19-jarige leeftijd. In 2008 was Thor aan het trainen in de gym “Jakabol”. De eigenaar van deze gym, Magnús Ver Magnússon, zag Thor trainen en daarmee direct de potentie van Thor als Strongman. Magnús is zelf meervoudig winnaar geweest van de World’s Strongest Man en brengt dus veel ervaring met zich mee.

Om Thor naar zijn huidige fysiek en overwinningen te brengen was natuurlijk wel het één en ander nodig. Magnús heeft ervoor gekozen om Thor te laten bulken tot 200 kilo om vervolgens zijn lichaamsvet naar beneden te brengen terwijl spiermassa behouden moest blijven. Zijn huidige gewicht is 175 kilo en het plan is om daar nog 7 tot 9 kilo vanaf te halen voor de Arnold Strongman Classic in 2014.

Enkele feitjes omtrent Thor qua gewicht:

 • Squat: 350 kg
 • Bankdrukken: 230 kg
 • Deadlift: 400 kg
 • Loglift: 192.5 kg

Thor in de praktijk

Dat een deadlift van 400 kilo niet heel soepeltjes gaat en daar het nodige geschreeuw bij komt kijken is logisch. Check de onderstaande video van Thor afkomstig van juni 2012 waarin hij vermoedelijk een kilo of 200 woog.

In de onderstaande video lift Thor een dumbell van 116 kilo. Je ziet daarbij ook zijn trainer Magnús in beeld.

We vonden daarnaast nog een interview van rxmuscle.com waarin Thor verteld over zijn deelname aan de Arnold Strongman Classic 2012 en zijn trainer Magnús. Zoals je wellicht zult merken stottert onze stoere Thor, makkelijk om daar grappen over te gaan maken maar gaan we niet doen. We willen geen ruzie met deze vent.

Game of Thrones

Doordat hij er nu een stuk afgetrainder uitziet met zijn 175 kilo zag de crew van Game of Thrones Thor als een mooie toevoeging aan de cast. In het vierde seizoen zal hij te zien zijn als Clegane in deze populaire serie. Wij zijn in ieder geval benieuwd. Om het artikel af te sluiten en de transformatie van Thor als jonge basketballer naar beest, van 200 kilo en terug naar de 175 kilo, te benadrukken hebben we nog een mooie gallery voor je klaar staan.

Blijf Thor in ieder geval volgen want de kans is groot dat hij in 2014 de winst gaat pakken op de World’s Strongest Man!

Bronnen: Bodybuilding.com Forum, Wikipedia en Facebook

Tags: , , , , , ,Over Workout Squad

Workout Squad

Het team van Workout Squad voorziet jou van interessante artikelen op het gebied van lichaamsbeweging, voeding en gezondheid. Er zijn meerdere schrijvers in het team van Workout Squad met ieder zijn of haar eigen specialiteit. Zo proberen wij zo breed mogelijk te zijn wat betreft de informatie op onze website en geven de verschillende specialiteiten binnen het team jou leuke en nieuwe invalshoeken over uiteenlopende onderwerpen.


Tags: , , , , , ,


Terug naar boven ↑
 • Nieuw

  Facebook

 • Dwayne Johnson aka The Rock Workout

  The Rock Workout

  Check z’n Workout!

 • Drill Sergeant nodig?

  Personal Trainer Amsterdam

  Meer informatie

 • Gezonde taart!

  Avocado chocoladetaart

  Bekijk de aflevering