Gepubliceerd op 27 juni, 2013 | door Sanne Rooijmans

Dadel Bonbonnetjes

Wil je een lekkere snack maken die ook nog eens gezond is? Ik laat je in deze aflevering zien hoe je overheerlijke dadel bonbonnetjes maakt.

De ingrediënten die ik hierbij gebruik zijn:

Dadels
Bevat vitamine B11 (foliumzuur), vitamine C, kalium en magnesium.

Walnoten
Bevat Omega 3 (onverzadigde, plantaardige vetzuren), vitamine B1, B6, B11 en vitamine C.

Kokos
Bevat vitamine B1, B6 en B11. Bevat daarnaast mineralen fosfor, magnesium, natrium en kalium.

Gebruik een bakje en voeg hier de dadels en walnoten aan toe. Zorg ervoor dat je evenveel dadels als walnoten gebruikt. Vervolgens ga je dit mixen, om dit wat gemakkelijker te maken voeg je wat water toe aan de dadels en walnoten. Daarnaast moet het mengsel na het mixen wat nattig zijn om te kunnen hechten aan de kokos. Doe dit op gevoel, gooi dus niet de hele bak vol met water.

Na het mixen leg je wat kokos op een bord. Pak vervolgens het dadel/walnoten mengsel en draai hier balletjes van in de kokos. Het resultaat is een lekkere maar ook gezonde snack!

Eet smakelijk.

Tags: , , , , , , , , , , , ,Over Sanne Rooijmans

Sanne Rooijmans

Sanne was een talentvol bobsleester, met als beste prestatie 9e op jeugd WK in Park City (VS). Daarnaast brengt Sanne meer dan 10 jaar ervaring mee naar Workout Squad in onder andere gewichtheffen (Nederlands kampioen 2010), yoga en atletiek (3e NK atletiek op de meerkamp). Daarnaast houdt zij zichzelf veel bezig met voeding en mag zij zichzelf sinds kort voedingsdeskundige noemen.


Tags: , , , , , , , , , , , ,


Terug naar boven ↑
  • Voeding subcategorieën

  • Nieuw

    Facebook

  • Gezonde taart!

    Avocado chocoladetaart

    Bekijk de aflevering