Gepubliceerd op 27 juni, 2013 | door Sanne Rooijmans

Vijgentruffels

Vandaag laat ik je zien hoe je heerlijke vijgentruffels kunt maken. Leuk als traktatie of voor jezelf als tussendoortje.

Ingrediënten

Vijgen

Verhouding: Overwegend snelle koolhydraten en daarnaast eiwitten en vetten (waaronder de essentiële vetzuren Omega 3 en Omega 6).
Vitamine: B1, B2, B6, B11 en C.
Mineralen: Kalium, Calcium, Fosfor, Magnesium en Natrium.
Weetje: Voor dit gerecht gebruik je iets meer vijgen dan walnoten (je kunt ook eens variëren en andere noten gebruiken). De wilde vijg produceert niet eenmaal maar meerdere malen per jaar bloemen en vruchten.

Cacao

Verhouding: Overwegend uit vetten (waaronder de essentiële vetzuur Omega 3). Daarnaast eiwitten en koolhydraten.
Vitamine: B1, B2, B6 en B11.
Mineralen: Kalium, Magnesium, Fosfor, Calcium en Natrium.
Weetje: Als je een bolletje of rolletje maakt van het beslag dan rol je deze door de cacaopoeder totdat alles bedekt is.

Walnoten

Verhouding: Overwegend uit vetten (waaronder de essentiële vetzuren Omega 3 en Omega 6). Daarnaast uit eiwitten (waaronder de essentiële aminozuur arginine) en koolhydraten.
Vitamine: B1, B2, B6, B11 en C.
Mineralen: Kalium, Fosfor, Magnesium en Calcium.
Weetje: Walnoten zijn erg bitter, gemengd samen met vijgen wordt het een stuk zoeter. Hoe zoeter je de truffels wilt maken hoe meer vijgen en hoe minder walnoten je moet gebruiken. Walnotenbomen scheiden een geurstof af die muggen op afstand houden. In de zomer kun je onder deze boom in de avond dus nog lang buiten zitten zonder geprikt te worden.

Bereiding

Om te beginnen pakken we een bak. Je voegt hier evenveel vijgen als walnoten aan toe. Vervolgens voeg je een klein beetje water toe om het mixen gemakkelijk te maken, daarnaast zorgt dit ervoor dat de cacaopoeder zodirekt hecht aan de truffel.

Na het mixen pak je een bord en strooi je hier wat cacaopoeder over uit. Pak vervolgens het mengsel van vijgen en walnoten, maak hier een rolletje van en rol deze door de cacaopoeder heen.

Je hebt nu heerlijke vijgentruffels die ook nog eens gezond zijn. Leuk voor bijvoorbeeld op een verjaardag als traktatie!

Tags: , , , , , , , , , ,Over Sanne Rooijmans

Sanne Rooijmans

Sanne was een talentvol bobsleester, met als beste prestatie 9e op jeugd WK in Park City (VS). Daarnaast brengt Sanne meer dan 10 jaar ervaring mee naar Workout Squad in onder andere gewichtheffen (Nederlands kampioen 2010), yoga en atletiek (3e NK atletiek op de meerkamp). Daarnaast houdt zij zichzelf veel bezig met voeding en mag zij zichzelf sinds kort voedingsdeskundige noemen.


Tags: , , , , , , , , , ,


Terug naar boven ↑
  • Voeding subcategorieën

  • Nieuw

    Facebook

  • Gezonde taart!

    Avocado chocoladetaart

    Bekijk de aflevering