Gepubliceerd op 27 juni, 2013 | door Sanne Rooijmans

Pesto Salade

Vandaag laat ik je zien hoe je een heerlijke pesto salade kunt maken met verse, zelfgemaakte pesto! Een salade die je prima kunt gebruiken als bijgerecht.

We beginnen met het maken van de dressing. Allereerst maken we verse pesto. Dit hebben we al eerder behandeld in het filmpje over de pesto snack, deze kun je hier bekijken.

Verse pesto maak je als volgt. Pak een bak en doe hier evenveel pompoenpitten in als zongedroogde tomaten. Bedek vervolgens de bovenkant met peterselie. Voeg vervolgens nog een klein beetje water toe om het mixen gemakkelijker te maken. Heb je dit gedaan maak dan vervolgens een mengsel van deze ingrediënten met behulp van een mixer. De pesto is klaar!

De tweede stap voor de dressing is het maken van mayonaise. Daar hebben we olijfolie en zonnebloemolie voor nodig (iets meer olijfolie dan zonnebloemolie). Daarnaast een eitje en mosterd.

De olijfolie en zonnebloemolie doe je in een bak, daar doe je vervolgens het eitje bij en een schepje mosterd. Dit mix je en de mayonaise is klaar.

Doe hierna de verse pesto in een bak en voeg hier de mayonaise aan toe. Ook dit mix je weer met behulp van een mixer.

Pak vervolgens een grote bak en doe hierin de sla. In dit geval maken we gebruik van ijsbergsla, rucola en eikenbladsla. Wel even wassen voordat je het in de grote bak doet. Daar doe je vervolgens de eerder gemaakte dressing overheen.

Serveer de salade vervolgens op een bord en voeg als laatste nog wat heerlijke verse tomaat en komkommer toe en pompoenpitten.

Eet smakelijk!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Over Sanne Rooijmans

Sanne Rooijmans

Sanne was een talentvol bobsleester, met als beste prestatie 9e op jeugd WK in Park City (VS). Daarnaast brengt Sanne meer dan 10 jaar ervaring mee naar Workout Squad in onder andere gewichtheffen (Nederlands kampioen 2010), yoga en atletiek (3e NK atletiek op de meerkamp). Daarnaast houdt zij zichzelf veel bezig met voeding en mag zij zichzelf sinds kort voedingsdeskundige noemen.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Terug naar boven ↑
  • Voeding subcategorieën

  • Nieuw

    Facebook

  • Gezonde taart!

    Avocado chocoladetaart

    Bekijk de aflevering