Gepubliceerd op 17 februari, 2014 | door Sanne Rooijmans

Linzensalade met Quinoa en Geitenkaas

Tijd voor een lekkere salade! Vandaag maken we een linzensalade met quinoa en geitenkaas. Lekker als bijgerecht!

Ingrediënten

Linzen

Verhouding: Overwegend koolhydraten en eiwitten en daarnaast nog vetten.
Vitamine: B11.
Mineralen: Kalium, Fosfor en Magnesium.
Weetje: Als je een dagje vleesloos wilt eten zijn linzen en goede vervanger.

Quinoa

Verhouding: Koolhydraten en nog wat eiwitten en vetten
Vitamine: B1 en B2.
Mineralen: Kalium, Fosfor en Magnesium.
Weetje: Quinoa bestaat er in drie variaties; wit, rood en zwart.

Geitenkaas

Verhouding: Vetten, eiwitten en daarnaast nog wat koolhydraten.
Vitamine: A, B2 en B12.
Mineralen: Natrium, Fosfor en Calcium.
Weetje: Geitenkaas bevat veel minder lactose dan kaas van de koe.

Overige ingrediënten

Olijfolie, peper en verse basilicum. Daarnaast gebruik ik in deze aflevering rode sla maar variatie qua sla kan zeker geen kwaad.

Bereiding

Allereerst laat je de linzen voor 24 uur weken, vervolgens kook je de linzen voor ongeveer 45 minuten. Daarna kook je de quinoa en meng je de linzen samen met de quinoa. Voeg hierna de sla toe, samen met olijfolie, peper en verse basilicum. Om het af te maken voeg je de geitenkaas toe.

Tags: , , , , , , , , , ,



Over Sanne Rooijmans

Sanne Rooijmans

Sanne was een talentvol bobsleester, met als beste prestatie 9e op jeugd WK in Park City (VS). Daarnaast brengt Sanne meer dan 10 jaar ervaring mee naar Workout Squad in onder andere gewichtheffen (Nederlands kampioen 2010), yoga en atletiek (3e NK atletiek op de meerkamp). Daarnaast houdt zij zichzelf veel bezig met voeding en mag zij zichzelf sinds kort voedingsdeskundige noemen.


Tags: , , , , , , , , , ,


Terug naar boven ↑
  • Voeding subcategorieën

  • Nieuw

    Facebook

  • Gezonde taart!

    Avocado chocoladetaart

    Bekijk de aflevering