Celebrity Workouts

Gepubliceerd op 13 oktober 2013 | door Workout Squad

0

Gerard Butler 300 Workout

Volgend jaar verschijnt de opvolger van de fenomenale film 300 in de bioscopen onder de naam 300: Rise of an Empire. Of deze film net zo’n sensatie gaat worden als het eerste deel zal nog moeten blijken, de trailer ziet er in ieder geval weer ouderwets sensationeel uit.

Omdat het oestrogeengehalte bij de vrouwelijke medemens op deze aarde waarschijnlijk weer flink zal stijgen bij het zien van de Spartanen op het witte doek lijkt het ons de hoogste tijd om het lichaam een fysieke boost te geven zodat jij er tijdens de première volgend jaar als een ware Spartaan bij loopt.

Gelukkig zijn wij de moeilijkste niet en helpen je daarom een handje bij het bereiken van dit doel. We hebben dit keer de workout van Gerard Butler onder de loep genomen, hij speelde in het eerste deel van 300 King Leonidas. Je weet wel, de man die befaamde teksten schreeuwde als “This is Sparta!” en “Spartans! Tonight, We Dine in Hell!”.

Het bovenstaande interview is één van de weinig beschikbare interviews waarin Butler ingaat op zijn fysieke voorbereiding voor de opnames van 300. Hieruit blijkt dat Butler zich veel bezig hield met krachttraining in combinatie met circuittraining en cardio. Vooral de roeier is bij Butler geliefd vanwege de intensiteit die je uit deze oefening kunt halen. Uit andere bronnen die we hebben geraadpleegd wordt duidelijk dat hij gedurende 4 maanden 6 dagen per week heeft getraint om het uiteindelijke resultaat te behalen. Hij werd hierbij begeleid door twee trainers waaronder Mark Twight.

Mark Twight is voormalig professioneel bergbeklimmer en heeft tegenwoordig zijn eigen gym in Salt Lake City, Utah. Daar traint hij onder andere atleten, militairen en Hollywood sterren. Zo was het onlangs zijn taak om Henry Cavill klaar te stomen voor Man of Steel (Superman).

Trainingsschema

Tijd om de handjes uit de mouwen te steken en wat te doen aan je toekomstige Spartaanse lichaam. Het schema bestaat uit 6 dagen training waarbij er twee keer per dag wordt getraind.

De oefeningen zijn grotendeels in elke gym uitvoerbaar, bepaalde oefeningen zie je echter vaak terug in CrossFit boxes. Daarnaast focust de training zich niet per dag op een specifieke spiergroep maar gaat het om functionaliteit en algehele fitheid, iets wat ook weer overlapt met CrossFit. Klik hier voor meer informatie over CrossFit of ga eens langs bij CrossFit075, de officiële CrossFit partner van Workout Squad.

Dag 1 – Ochtend Workout
Dag 1 – Middag Workout

De eerste oefening van de middag workout begint met de AirDyne. Dit apparaat is bij de meeste CrossFit gyms beschikbaar, zo ook bij CrossFit075. Is er in jouw gym geen AirDyne aanwezig dan kun je als vervanger eventueel een Elliptical (crosstrainer) gebruiken.

Dag 2 – Ochtend Workout

Dirty 30′s – Doe de onderstaande 3 oefeningen, iedere oefening doe je 30 keer. Je hebt 1 minuut om de 30 herhalingen te voltooien, heb je nog tijd over gebruik die dan om te rusten voordat je doorgaat naar de volgende oefening. Voor de Sled Pulls geldt dat je zo snel mogelijk 30 meter hardloopt. Is het niet mogelijk in je gym om Sled Pulls te doen sprint dan 30 seconden op de loopband. Maak 3 rondes vol, je bent dus 9 minuten bezig met deze Dirty 30’s.

Dag 2 – Middag Workout
Dag 3 – Ochtend Workout

Circuittraining met de onderstaande oefeningen. Doe van iedere oefening 6 herhalingen en probeer zoveel mogelijk rondes te volbrengen in 2 minuten. Doe dit in totaal 3 keer (dus 3 keer 2 minuten) met daartussen 1 tot 2 minuten rust.

Dag 3 – Middag Workout
Dag 4 – Ochtend Workout

Dirty 30′s – Doe de onderstaande 3 oefeningen, iedere oefening doe je 30 keer. Je hebt 1 minuut om de 30 herhalingen te voltooien, heb je nog tijd over gebruik die dan om te rusten voordat je doorgaat naar de volgende oefening. Voor de Sled Pulls geldt dat je zo snel mogelijk 30 meter hardloopt. Is het niet mogelijk in je gym om Sled Pulls te doen sprint dan 30 seconden op de loopband. Maak 3 rondes vol, je bent dus 9 minuten bezig met deze Dirty 30’s.

Dag 4 – Middag Workout
Dag 5 – Ochtend Workout

Doe de volgende twee oefeningen 45 seconden per keer en eindig met de 1 minuut roeien. Herhaal deze rondes 3 keer en houdt 2 minuten rust tussen de rondes.

Houdt vervolgens 1 minuut rust voordat je doorgaat met de laatste 2 oefeningen.

Dag 5 – Middag Workout

Doe 12 herhalingen van de onderstaande oefeningen en neem tussendoor geen rust. Na de vier oefeningen neem je maximaal 2 minuten rust. Doe in totaal 12 rondes van deze 4 oefeningen. Heb je voor de vierde oefening geen Medicine Ball tot je beschikking? Vervang de oefening dan voor 15 Leg Raises.

Om de workout mee af te sluiten gaan we van de onderstaande 3 oefeningen 60 herhalingen doen. Is dit te zwaar voor je breek een oefening dan op in 3 sets van 20 herhalingen.

Dag 6 – Ochtend Workout

Voltooi 5 rondes van de onderstaande 5 oefeningen, tussen de sets houd je 10 seconden rust. Tussen de rondes houd je 30 seconden rust.

Houd na deze 5 rondes 2 minuten rust voordat je verder gaat met het laatste onderdeel van deze workout. Van de onderstaande combinatie doe je 3 rondes zonder rust.

Dag 6 – Middag Workout

Gebruik de middagtraining voor cardio. Ga bijvoorbeeld 30 minuten hardlopen of pak 30 minuten op de Elliptical (crosstrainer) om conditie op te bouwen en vet te verbranden. Je kunt de middagtraining ook gebruiken voor intervaltraining. Ga bijvoorbeeld 1 minuut intensief sprinten en loop vervolgens 5 minuten op normaal tempo, herhaal dit tot je de 30 minuten hebt bereikt.

Bouw rustig op en noteer je tijden

Bovenstaande workout is een pittige, ben je net gestart met conditie- en/of krachttraining ga dan niet gelijk voluit maar bouw het rustig op. Probeer daarnaast samen met een partner te trainen. Voor 300 trainden de acteurs en stuntmensen gezamenlijk en motiveerde ze elkaar om zo de training te voltooien. Daarnaast hielden ze iedere dag alle scores en tijden bij op een whiteboard zodat de progressie ook daadwerkelijk inzichtelijk is (iets wat bij CrossFit ook altijd gebeurt).

Spreekt deze manier van trainen (trainen voor algehele fitheid) je aan dan is CrossFit wellicht wat voor jou. Je kunt altijd eens een kijkje nemen bij CrossFit075, de officiële CrossFit partner van Workout Squad.

Om af te sluiten hebben we nog een mooie quote gevonden van Butler waarin hij verteld wat voor boost zijn zelfvertrouwen kreeg als resultaat van al het harde werken in de gym.

“You know that every bead of sweat falling off your head, every weight you’ve pumped. The history of that is all in your eyes. That was the great thing, to put that cape and put on that helmet, and not have to think I should have trained more. Instead I was standing there, feeling like a Lion.”

Bron: Popular Workouts

Tags: , , , , , , ,Over Workout Squad

Workout Squad

Het team van Workout Squad voorziet jou van interessante artikelen op het gebied van lichaamsbeweging, voeding en gezondheid. Er zijn meerdere schrijvers in het team van Workout Squad met ieder zijn of haar eigen specialiteit. Zo proberen wij zo breed mogelijk te zijn wat betreft de informatie op onze website en geven de verschillende specialiteiten binnen het team jou leuke en nieuwe invalshoeken over uiteenlopende onderwerpen.


Tags: , , , , , , ,


Terug naar boven ↑
 • Nieuw

  Facebook

 • Dwayne Johnson aka The Rock Workout

  The Rock Workout

  Check z’n Workout!

 • Drill Sergeant nodig?

  Personal Trainer Amsterdam

  Meer informatie

 • Gezonde taart!

  Avocado chocoladetaart

  Bekijk de aflevering