CrossFit Nederland

CrossFit is afkomstig uit de Verenigde Staten en sinds 2012 ook zeer populair in Nederland. CrossFit is een nieuwe manier van trainen. Trainen zonder een specialisatie of routine waardoor eenzijdig trainen zo goed als onmogelijk is. CrossFit staat voor variatie en iedere training zal anders zijn maar altijd zeer intensief! Door de intensiteit werk je op een zeer effectieve manier aan je kracht en conditie. Maar ook mentaal zul je sterker worden van CrossFit, iedere Workout is namelijk een strijd tegen jezelf.

Bij CrossFit werk je dus niet met apparaten omdat je dan gedwongen wordt om op een bepaalde, geïsoleerde, manier te trainen. Bij CrossFit staan functionele bewegingen centraal en gebruik je je hele lichaam. Denk hierbij aan tillen, gooien, springen en rennen. Om CrossFitters in Nederland te helpen met het perfectioneren van oefeningen publiceren wij geregeld interessante video’s. Dit doen wij in samenwerking met CrossFit075, een officiële CrossFit gym in Wormer. Check de video’s en wil je graag getraint worden door Dempsey en Sanne meld je dan aan bij CrossFit075!

Om het zo overzichtelijk mogelijk te houden hebben wij de video’s onderverdeeld in de drie onderstaande subcategorieën. Video’s welke zich volledig focussen op de voorbereiding van je workout, video’s waarbij puur en alleen de verschillende oefeningen worden behandeld en video’s met volledige workouts.

Voorbereiding CrossFit
CrossFit oefeningen
CrossFit Workouts