Gepubliceerd op 27 juni, 2013 | door Sanne Rooijmans

Amandelkoekjes

Vandaag tijd voor amandelkoekjes. Lekker als traktatie of als tussendoortje.

Ingrediënten

Amandel

Verhouding: Overwegend vetten (onder andere Omega 3 en Omega 6) en koolhydraten. Daarnaast uit eiwitten (waaronder de essentiële aminozuren isoleucine en fenylalanine).
Vitamine: A, B1, B2, B6 en B11.
Mineralen: Kalium, Fosfor, Magnesium, Natrium en Zink.
Weetje: De verhouding van de amandelmeel en de banaan is als volgt. Het beslag moet stevig genoeg zijn (amandelmeel) om op een lepel te blijven zitten. Proef het beslag voor dat het de oven ingaat. Vind je het niet zoet genoeg dan doe je er wat banaan bij. Tip! gebruik een rijpe banaan, deze zijn namelijk veel zoeter.

Banaan

Verhouding: Overwegend bestaat een banaan uit snelle koolhydraten en een klein beetje vetten. Daarnaast uit eiwitten (waaronder de essentiële aminozuur tryptofaan).
Vitamine: B6, B11 en C.
Mineralen: Kalium, Magnesium, Fosfor, Calcium, Zink en Koper.
Weetje: Door het hoge gehalte aan magnesium zijn bananen goed tegen de kater. Door de magnesium kunnen de bloedvaten ontspannen en zakt de hoofdpijn. De drie natuurlijke suikers fructose, sucrose en glucose zorgen voor een energie boost.

Kaneel

Verhouding: Kaneel bestaat het meest uit koolhydraten (vezels) en verder voor een klein gedeelte eiwitten en vetten.
Vitamine: B1, B2 en C.
Mineralen: Calcium, Kalium, Magnesium, Fosfor, IJzer en Natrium.
Weetje: Voor deze koekjes kaneel toevoegen naar smaak. De naam kaneel is afkomstig uit het Latijn. Canella betekent stokje.

Daarnaast maken we gebruik van amandelsnippertjes tijdens het maken van amandelkoekjes.

Bereiding

We beginnen door de amandelmeel in een bak te doen zodat de bodem van de bak goed bedekt is. Vervolgens pel en snij je de banaan in stukken, deze voeg je toe aan de amandelmeel. Heb je dit gedaan dan voeg je een klein beetje water toe aan het geheel.

Voor de smaak voeg je kaneel toe. Zit alles in de bak? Dan pak je de mixer en meng je het geheel. Na het mixen pak je een ovenschaal en plaats je hierop kleine porties van het mengsel.

Om de koekjes af te maken voeg je als laatst de amandelsnippertjes toe. Vervolgens is het tijd om de koekjes in de oven te plaatsen. Doe dit ongeveer tussen de 5 en 10 minuten op 200 graden. Het teken om de koekjes uit de oven te halen is het moment waarop de amandelkoekjes beginnen te verkleuren.

Hierna haal je de koekjes van de ovenplaat af, leg deze op een bordje en doe deze vervolgens in de koelkast zodat de koekjes nog wat harder worden.

Klaar! En je hebt heerlijke amandelkoekjes gemaakt.

Tags: , , , , , , , , , , ,Over Sanne Rooijmans

Sanne Rooijmans

Sanne was een talentvol bobsleester, met als beste prestatie 9e op jeugd WK in Park City (VS). Daarnaast brengt Sanne meer dan 10 jaar ervaring mee naar Workout Squad in onder andere gewichtheffen (Nederlands kampioen 2010), yoga en atletiek (3e NK atletiek op de meerkamp). Daarnaast houdt zij zichzelf veel bezig met voeding en mag zij zichzelf sinds kort voedingsdeskundige noemen.


Tags: , , , , , , , , , , ,


Terug naar boven ↑
  • Voeding subcategorieën

  • Nieuw

    Facebook

  • Gezonde taart!

    Avocado chocoladetaart

    Bekijk de aflevering